Munskänkarna

Igår var jag med mamma och Per på munskänkarna och försökte få  liv i mitt lukt- och smaksinne, det gick sådär. Det var en tant som gick igenom hur man skulle dofta och smaka på vinerna, jag försökte göra som hon sa men utan resultat. Vin luktar och smakar som vin, inget annat enligt mig. Runt omkring mig hörde jag folk som kastade ur sig kommentarer som "lite körsbärs kärna", "vanlilj stång", "ekfat", "bränt", "bäraktigt", "blommigt", etc. Varje gång jag hörde något sånt så stoppade jag in snoken i glaset och DOFTADE allt jag kunde och jag tog en klunk och SÖRPLADE så högt jag kunde för att se om jag också kunde känna av dessa karaktärer på vinet. Resultatet av att dofta för mycket gjorde en snurrig för att ha tagit in för mycket luft i näsan, och sörpla och gurgla runt vinet i munnen gjorde att vinet inte smakade speciellt bra. När jag drack vinet som jag brukar smakade de genast bättre, tror jag ska fortsätta att göra det på mitt sätt. Men en sak var de flesta överens om igår, och det var att vinerna smakade bättre och bättre för varje glas. Det är som på Eurovision finalen, de sista låtarna är alltid bättre för då brukar man ha fått i sig mer.

Det var roligt att observera vad som diskuteras på munskänkarna förutom dofter, smaker och röda färgnyanser. En diskussion mellan fyra damer handlade om att "det är så bra att ha kök och tvättstuga så nära varandra eftersom det är ju där man är i hemmet". Herrarna som satt på andra sidan om mig hade en två timmars lång konversation om att polera båtar.

Upptäckte nyss att Carina Berg äntligen är tillbaks som sidekick hos Lantz, det är lycka! Berg flyttar in fredags var förresten väldigt bra, får fem ostbågar av fem möjliga. Om de gör ett avsnitt när Carina flyttar in hos Annika så kan det vara möjligt att jag kan sluta titta på tv för inget program kommer någonsin att kunna toppa det.



Nu är min lilla skrivpaus slut, ska fortsätta skriva om BFN R1 nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0